Personvernerklæring og informasjonskapsler

13. DES 2017 PST Tema

Personvernerklæring
Personvern og informasjonskapsler

PSTs personvernerklæring gir deg informasjon om hvordan vi samler inn og bruker personopplysninger via www.pst.no.

Når du bruker pst.no samler vi inn opplysninger om hvordan du bruker nettstedet vårt for å forbedre innholdet på nettsiden. 

Nettbasert behandling av personopplysninger på pst.no
Behandlingsansvar

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) ved Sjef PST er behandlingsansvarlig. Det betyr at PST er ansvarlig for den bruken av personopplysninger som samles inn ved bruk av pst.no. Vår bruk av personopplysninger skal skje i tråd med personopplysningsloven og politiregisterloven.

Vår nettredaktør har det daglige ansvaret for PSTs behandling av personopplysninger på pst.no.

Bayonette sørger for all utvikling, drift og vedlikehold av pst.no, men har ikke tilgang til noen personopplysninger.

PSTs kontaktinformasjon:

Politiets sikkerhetstjeneste
Nydalen allé 35

0484 OSLO

Telefon: 23 30 50 00

E-post: post@pst.politiet.no

Hva er personopplysninger?

Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en person, for eksempel navn, bosted, telefonnummer, e-postadresse eller IP-adresse.

Opplysninger om hvordan du bruker pst.no, anses også som personopplysninger, så lenge de kan knyttes til deg som enkeltperson.

Rettigheter

Alle som spør, har krav på grunnleggende informasjon om behandlingen av personopplysninger i en virksomhet. Denne personvernerklæringen gir deg slik grunnleggende informasjon om bruken av personopplysninger i pst.no.

Det er likevel ingen innsynsrett i opplysninger PST behandler etter politiregisterloven, se politiregisterloven § 66.

PST er også unntatt fra kravet til offentlig postjournal.

Hvilken informasjon samler vi inn?

Vi samler inn opplysninger som du selv oppgir til oss, og enkelte opplysninger om hvordan du bruker pst.no.

Vi bruker analyseverktøyet Google Analytics til å produsere statistikk ved å innhente IP- adressen til din og andre brukeres dataenheter. Gjennom registrering av IP-adressen lagrer verktøyet informasjon om hvilke sider du som bruker besøker og hvor lenge. Det registreres også hvilke nettsider brukerne kommer fra og hvilke nettlesere brukeren benytter.

Hva brukes informasjonen til og hvor lenge lagres den?
Nettstatistikk

PST registrerer og analyserer opplysninger gjennom Google Analytics for å forstå hvilket behov for informasjon brukerne av pst.no har. Google Analytics analyserer opplysninger om bruken av nettstedet, analyserer disse og lager statistikk for at PST skal kunne forbedre og videreutvikle nettstedet.

IP-adressen som samles inn med Google Analytics behandles i avidentifisert form, anonymiseres etter kort tid. IP-adressen din anonymiseres før den overføres til Googles servere i USA, slik at de ikke kan identifisere deg som enkeltbruker.

Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern.

Informasjonskapsler (cookies)

Ved å bruke pst.no samtykker du til at vi lagrer informasjonskapsler lokalt i din nettleser.

Slik går du frem for å slette informasjonskapsler i ulike nettlesere og begrense lagringen av besøksdata. Den nøyaktige fremgangsmåten avhenger av enheten din og hvilken nettleser du bruker.

De fleste nettlesere er innstilt på å akseptere informasjonskapsler automatisk, men du kan selv endre innstillingene slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Dette kan føre til at pst.no ikke fungerer optimalt. De samme innstillingene lar deg vanligvis velge hvilke nettsteder du tillater informasjonskapsler fra, inkludert tredjeparter som er tilknyttet nettsidene. Du kan også be om å bli varslet hver gang en ny informasjonskapsel blir lagret. 

Du kan reservere deg mot at dine besøk registreres i Google Analytics ved å installere et tillegg i nettleseren din. Det gjør du ved å laste ned Opt-out Browser Add-on.

 

Vis alle