Ny temarapport: Mindreårige involvert i terror og terrorrelaterte handlinger

11. JUN 2021 Dafina Shala Rapporter

PST har utarbeidet en ny rapport for å formidle at enkelte på tross av svært lav alder utvikler intensjon og kapasitet til å planlegge og gjennomføre terror og terrorrelaterte handlinger.

PST har registrert en dreining i denne retningen siden 2014 og forventer å se mer av dette i tiden fremover. En rekke samfunnsaktører må bidra til å fange opp og forebygge denne utviklingen.

Det er viktig at de som er tett på barn og unge kjenner til denne utviklingen og tipser PST eller politiet. Tipsene er helt avgjørende for avklaring av bekymringer. Når flere tips settes sammen, får PST et bedre utgangspunkt for hvordan vi best kan arbeide for å avklare bekymringen og hvor det kan settes inn forebyggende tiltak.

PSTs innsats rettes inn mot å forhindre at personer uansett alder begår terror - både for den eller de vi er bekymret for sin del, men også for å forhindre at andre kommer til skade.

Les rapporten her

I forbindelse med lanseringen av rapporten har vi også laget en ny episode av PSTs podcast. I den syvende episoden av «Psst» ser vi nærmere på temaet mindreårige involvert i terror og terrorrelaterte handlinger. Gjest i studio denne gangen, er Randi, som jobber som analytiker i PST og forteller om utviklingen. Lytt til episoden og de andre episodene av PSTs podcast her

Vis alle